Acupunctuur kan bij acupunctuur Amsterdam als behandeling gebruikt worden bij depressie. Wellicht is het eerst handig om het te hebben over wat depressie eigenlijk is. Depressie is een veel voorkomende stoornis. Deze stoornis heeft negatieve invloed op hoe je je voelt, hoe je denk en hoe je handelt. De depressieve stoornis leidt tot gevoelens van verdriet. Een depressief persoon verliest ook interesse in activiteiten die hij/ zij vroeger wel leuk vond om te doen. Depressie kan zowel invloed hebben op het mentale welzijn als het fysieke welzijn. Dit is van invloed op het functioneren van een persoon. We kunnen spreken van depressie als symptomen minimaal twee weken voorkomen en als er een negatieve verandering is in het functioneren van een persoon. Medische oorzaken moeten uitgesloten worden.

Medicijnen en therapie als behandeling

Bij de depressieve stoornis wordt er vaak gebruik gemaakt van een combinatie van cognitieve gedragstherapie en medicijnen. Er zijn echter genoeg mensen die geen medicijnen willen gebruiken. Dit is begrijpelijk. Deze medicijnen brengen namelijk bijwerkingen met zich mee en niet iedereen zit hierop te wachten. Daarom kan de voorkeur naast cognitieve gedragstherapie uitgaan naar acupunctuur bij acupunctuur Almere. Acupunctuur is namelijk een behandeling waarbij er nauwelijks bijwerkingen zijn. Wanneer de behandeling wordt uitgevoerd door een gecertificeerde arts, hoef je helemaal niet bang te zijn voor bijwerkingen. Gecertificeerde artsen gaan namelijk hygiënisch te werk.

Hoe helpt acupunctuur tegen depressie?

Acupunctuur is afkomstig van de Chinese geneeskunde. In de Chinese geneeskunde wordt er gestreefd naar evenwicht in het lichaam, of te wel homeostase. Acupunctuur kan het behandelen van depressie ondersteunen. Dit komt doordat acupunctuur de evenwicht in het lichaam herstelt. Dit wordt gedaan door bepaalde acupunctuurpunten op het lichaam te stimuleren. Op specifieke plekken op het lichaam worden hele dunne naalden aangebracht. Dit prikt bijvoorbeeld energiebanen en meridianen in het lichaam aan.

Dit is van belang bij een acupunctuurbehandeling

Acupunctuur kan als natuurlijke ondersteuning worden ingezet bij lichamelijke en geestelijke klachten. Er zijn echter een aantal zaken die van belang zijn bij een acupunctuurbehandeling. Om mee te beginnen is het van belang dat een arts gecertificeerd is. Wanneer een niet-gecertificeerde de behandeling uitvoert, kan dit leiden tot infecties. De behandeling moet dus veilig verlopen. Vervolgens is advies over een behandeling noodzakelijk. Je moet een eerlijk gesprek met een arts kunnen voeren over de klachten die je hebt en over de behandeling die je wenst. Kortom moet je goed begeleid worden bij een acupunctuurbehandeling.

Laat een Reactie achter