Heb je vaak last van zwakke nagels die snel scheuren of breken? Geen paniek want je bent niet alleen. Broze, gescheurde en zelfs geel kleurende nagels zijn vervelend en laten je er onverzorgd uit zien. Dit willen we natuurlijk niet. Met de juiste verzorging blijven onze pedicure langer mooi dan normaal en kunnen we onze nagels weer gerust lakken.

Olijfbadje

Bied je nagels optimale bescherming door gebruik te maken van een olijfbadje. Dit is niet alleen efficiënt maar eenvoudig thuis te doen. Olijfolie is namelijk uitstekend om de nagels te hydrateren. Daarnaast bevat olijfolie tegelijkertijd heel wat voedende bestanddelen voor broze nagels. Was je handen na een olijfbadje met neutrale zeep en smeer ze ter verzachting met wat handcrème.

Vitamine E

Vitamine E is essentieel voor een sterk en gezond lichaam. Het versterkt onze beenderen, haar, nagels, hydrateert de huid en beschermt ons lichaam in het algemeen tegen bacteriën. Zo kunnen we zonder enige moeite of extreme kosten gemakkelijk vitamine E pillen kopen bij bijvoorbeeld een drogist.

Knoflook

Knoflook is dé perfecte antibacteriële behandeling bij uitstek en beschermt je nagels tegen schimmels en allerlei toxische stoffen die de nagels kunnen aantasten. Snijd een teentje knoflook doormidden en geef je nagels hiermee een zachte massage. Vergeet de nagelriemen en de zijkanten van de nagels niet. Was vervolgens de handen met een milde, antibacteriële zeep zodat je niet ongerust hoeft te zijn voor nagels met een knoflookgeurtje!

Naast bovenstaande voorschriften kunnen kleinen aanpassingen al snel wonderen doen. vermijden bijvoorbeeld nagelbijten, wees matig met nagellak en gebruik handschoenen bij het afwassen. Heet water en chemicaliën kunnen niet alleen je nagels verpesten maar breken je gelakte nagels snel af. Zonde dus! Daarnaast zijn je nagels geen gereedschap. Ga dus niet aan stickers krabben.

Laat een Reactie achter