Het is geen geheim dat je online de beste deals aantreft en ga je lenzenvloeistof bestellen bij een webwinkel, dan doe je dat vaak met een interessante korting. Online winkelen heeft veel voordelen, maar kan ook resulteren in een miskoop. In het geval van lenzenvloeistof wil je dat voorkomen, want de gezondheid van je ogen staat altijd voorop. Met de onderstaande handige tips kun je zonder risico je lenzenvloeistof bestellen online.

Tip 1: je lenzenvloeistof bestellen in Nederland

Er zijn verschillende redenen waarom je het beste voor een Nederlandse webwinkel kiest:

  •       Alle communicatie gaat in het Nederlands, zowel met de helpdesk als de teksten die online zijn geplaatst.
  •       Retourneren is gemakkelijker, sneller en goedkoper.
  •       Producten die in Nederland verkocht worden zijn vaak van een goede kwaliteit.

Tip 2: ga eerst naar je opticien

Voordat je online je lenzenvloeistof gaat bestellen, laat je je ogen een keer nakijken door je opticien. Deze kan zien hoe gezond ze momenteel zijn en kan je adviseren over het type ogen dat je hebt zodat je daar het soort lenzenvloeistof bij kunt zoeken. Misschien heb je droge ogen of ben je allergisch voor de conserveringsmiddelen in lenzenvloeistof. Het is veel gemakkelijker als je daar direct je lenzenvloeistof al op uit kunt kiezen.

Tip 3: koop een klein flesje

Veel online winkels bieden een korting als je een grotere bestelling plaatst, maar daar maak je in het begin nog geen gebruik van. Je wilt eerst zeker weten dat je de juiste lenzenvloeistof bestellen gaat voordat je een grote hoeveelheid afneemt. Koop daarom een klein flesje (reisformaat, bijvoorbeeld) en probeer de vloeistof een aantal weken uit. Naar aanleiding van die test kun je bepalen of je ogen goed reageren op de nieuwe lenzenvloeistof en optimaal gebruik maken van alle volumekortingen die online te vinden zijn.

Tip 4: ga nog een keer naar je opticien

Het is natuurlijk fijn als jij een lenzenvloeistof gevonden hebt die goed aanvoelt, maar maak de uiteindelijke keuze nooit tot je nog een keer bij je opticien bent geweest voor een ogentest. Het is mogelijk dat je ogen niet goed op de lenzenvloeistof reageren zonder dat jij daar iets van merkt. Je nieuwe lenzenvloeistof bestellen doe je dus pas echt als je opticien je ook het groene licht geeft.

Tip 5: geef niet op tot je tevreden bent

Het is heel goed mogelijk dat je de eerste keer de verkeerde keuze maakt. Er zijn een groot aantal merken lenzenvloeistof, allen voor verschillende soorten lenzen en ogen. Het is dus altijd de moeite waard om te blijven proberen en testen, totdat je een vloeistof gevonden hebt die jou het meeste draagcomfort oplevert. Je weet dat je ogen hier goed op reageren, omdat je de overstap samen met je opticien hebt gemaakt. Neem dus even de tijd, probeer een aantal merken uit en daarna is je lenzenvloeistof bestellen online een makkie. Je bestelt alvast een voorraadje (let goed op de houdbaarheidsdatum) en profiteert van de gunstige lage prijzen en volumekortingen online. Ga daarom snel naar Lens2day.nl.

Laat een Reactie achter