In grote lijnen komen de werkzaamheden van de medische pedicure overeen met die van een reguliere behandelaar. Zo houden beide specialisten zich bezig met de behandeling van nagelaandoeningen en huidaandoeningen, en uiteraard ook met de algemene verzorging van voeten. Echter, de werkzaamheden van de medische pedicuren reiken nog iets verder.

De specialisaties

Sommige mensen hebben een verhoogd risico op complicaties als gevolg van een behandeling aan de voeten. Dit zijn mensen van hogere leeftijd, mensen die de voeten langere tijd hebben verwaarloosd en mensen die lijden aan bepaalde ziekten, zoals reuma, diabetes, kanker of spasticiteit. Deze personen worden behandeld door de medische pedicure, welke zich heeft toegelegd op het uitvoeren van specialistische behandelingen. Deze behandelaar houdt zich voornamelijk bezig met de behandeling en verzorging van zogeheten risicovoeten.

Diverse werkzaamheden

Een medisch pedicure kan diverse technieken toepassen bij de behandeling van risicovoeten, waarbij een vaste werkvolgorde wordt aangehouden en meerdere materialen worden gebruikt. Zo kan een deze nagelbeugels en nagelprotheses aanbrengen, nagelreparaties uitvoeren en bijvoorbeeld antidruktechnieken toepassen. Uiteraard houdt een dergelijk specialist optimaal rekening met eventueel bestaande contra-indicaties. Alle behandelingen van de medisch pedicure zijn gericht op het verminderen van (pijn)klachten en / of het voorkomen van nieuwe (pijn)klachten.

Vermelding in het KRP

Wanneer een medisch pedicure aan alle eisen voldoet die aan het beroep worden gesteld, dan kan deze zich laten registreren in het KRP. Dit is het Kwaliteits Register voor Pedicures. Een vermelding in dit register biedt uiteraard diverse garanties aan de personen die gebruik willen maken van de zorg van de betreffende specialist. Een medisch pedicure blijft niet vanzelfsprekend in het register staan. Steeds zal de specialist punten moeten blijven behalen om het recht te houden op de vermelding in het register. Hij of zij blijft dus voortdurend ontwikkelen.

Laat een Reactie achter