Een teennagel heeft niet altijd de juiste vorm. Dit kan vervelende klachten tot gevolg hebben zoals het ingroeien in de huid. Een mogelijkheid om de nagel weer de juiste vorm te geven is een nagelbeugel. 

Voor wie?

Wanneer je nagel diep in het nagelbed drukt door een bolle nagel kan dit behoorlijk pijn doen. Zeker bij mensen met diabetes of reuma is de kans dat een dergelijke situatie tot een vervelende infectie of complicatie leidt groter. Een pedicure is in staat een nagelbeugel te plaatsen waardoor er een normalere bolling ontstaat.

Wat is een nagelbeugel precies?

NagelbeugelEen nagelbeugel is gemaakt van ijzerdraad of kunststof en wordt over de nagel geplaatst. De techniek heet orthonyxie genoemd. Het doel is ingegroeide teennagels te voorkomen.

Met behulp van een tangetje wordt de beugel op de juiste plek aangebracht. Kunsthars zorgt ervoor dat deze daarna op zijn plek blijft zitten. De uiteinden haken net onder de nagelrand. Er zijn meerdere behandelingen nodig waarbij de beugel verplaatst wordt voor een optimaal resultaat.

Een ingegroeide teennagel kan ontstaan door slecht passende schoenen of bedrukte tenen. Sportschoenen voor voetbal of ballet zijn bekende boosdoeners. Het verkeerd knippen van de nagel is ook een veel voorkomende oorzaak. Om directe verlichting te geven worden de nagelhoeken vaak schuin afgeknipt maar dit zorgt er juist voor dat het probleem verergerd. Het behouden van de hoeken is een betere wijze van knippen.

De pedicure in uw regio kan advies geven over de behandeling van ingegroeide teennagels. Vind uw pedicure op de pagina alle bedrijven.

Laat een Reactie achter