We vinden altijd wel een excuses als het gaat om sporten maar als je het internet een beetje beter kent weet je dat er tegenwoordig voor elk probleem wel een oplossing bestaat. Zo kunnen we op vele verschillende manieren sporten zonder maar ook een nagel te brengen.

Gebruik handschoenen

Voor een natuurlijke bescherming is het dragen van handschoenen bij fitness of gewichtheffen essentieel. Zo beschermen we onder andere onze nagels tegen kwetsuren door het sporten. Daarnaast is het dragen van strakke schoenen sterk afgeraden. Hier beschadigen we alleen maar onze teennagels mee.

Dagelijkse verzorging

Naast het slikken van vitamine D pillen is het regelmatig vijlen van je nagels erg belangrijk. Zo voorkomen we niet alleen spleten maar versterken we onze nagels hiermee iedere dag. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van een glazen vijl en deze in een richting te gebruiken. We willen onze nagels natuurlijk niet beschadigen.

Yoga

Koop een yoga mat en versterk je spieren zonder gebruik te hoeven maken van andere sport tools. Lekker uren ontspannen in een yoga houdingen die het beste bij jou past.

Nagellak en contactsport

In geval van contactsport zoals kickboksen is het wijs om je nagels kort te houden maar je kunt ze uiteraard wel lakken met gewone lak of gellak. Natuurlijk kun je ondanks je sportkeuze kunstnagels dragen. Zorg er wel voor dat deze dun worden aangebracht. Sommige nagels zijn gewoon van zichzelf niet mooi van vorm, dit kan een kunstnagel uitkomst bieden. Daarnaast kun je bootcamps en mudruns met gelakte nagels doen deze zijn dan ook beter beschermd. Zorg ervoor dat je in de winter handschoenen draagt. Door de kou drogen je handen en nagelriemen uit. Dit willen we natuurlijk niet. Zo kun je als gevolg losse velletjes krijgen. Deze kunnen onder andere ontsteken.

Laat een Reactie achter