Een gezond lichaam is tegenwoordig steeds minder vanzelfsprekend! Veel mensen kampen met overgewicht, mensen hebben geen tijd meer om te sporten door de drukte op hun werk, enzovoorts. Daar komt bij dat een gezond lichaam verder gaat dan enkel een gezond gewicht. Kijk bijvoorbeeld ook naar de staat van je gebit! Niet alleen heeft een onverzorgd gebit vaak een minder nette uitstraling, ook kunnen er verschillende complicaties optreden. Denk aan een ontsteking van het tandvlees, een ontsteking van de wortel onder een tand of kies, enzovoorts. Voor een tandartsenpraktijk bij Rotterdam reden genoeg om mensen te wijzen op de noodzaak van periodieke controles.

Tip: ook een periodieke behandeling bij een pedicure kan interessant zijn! Het houdt je voeten in een goede conditie.

Zorg voor voldoende beweging

Om gezond te blijven is het allereerst erg belangrijk om voldoende te bewegen. Ga bijvoorbeeld op de fiets naar je werk, neem wat vaker de trap in plaats van de lift, enzovoorts. Ook is het slim om bijvoorbeeld tweemaal per week een uurtje te gaan wandelen, joggen of fietsen. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je hoofd! Het bied je de kans om je hoofd leeg te maken, om de zorgen over je werk of gezin tijdelijk te vergeten, enzovoorts. Dit komt je nachtrust ten goede.

Een gezond voedingspatroon is essentieel

Naast voldoende beweging is ook een gezond voedingspatroon essentieel om gezond te blijven. Gezond eten voorkomt overgewicht en draagt daarbij bij aan een gezond gebit! Neem niet te vaak frisdrank, voorkom het snoepen tussendoor, enzovoorts. Op internet vind je meer informatie over het samenstellen van een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Je zou ook een diëtist kunnen bezoeken, om persoonlijke tips te krijgen. Vermijd koffie en thee om een gele laag over je tanden en kiezen tegen te gaan.

Laat een Reactie achter