Voet-reflex-therapie heeft niet alleen betrekking op de voeten, zoals de naam wel doet vermoeden. Bij voet-reflex-therapie draait het eigenlijk om het hele lichaam. Het is namelijk zo dat alle spieren, zenuwen en organen op de voeten gereflecteerd worden. Door de voeten te bewerken kan een klacht worden aangepakt.

Lichaam en geest uit balans

Het komt voor dat lichaam en geest uit balans raken. Dit gebeurt iedereen eigenlijk wel eens. Soms is het lichaam zelf in staat om de balans weer op te zoeken en vast te houden, maar het komt ook voor dat dit vermogen ontbreekt. Dit betekent dat de onbalans tussen lichaam en geest blijft bestaan, waardoor er vervelende klachten kunnen ontstaan.

Het ontstaan van de onbalans

Een onbalans tussen lichaam en geest kan ontstaan door diverse zaken, zoals onder meer een verkeerde houding, een te hoge werkdruk, stress en spanningen, verkeerde voeding of moeilijkheden op het psychische vlak. Hierdoor kan er een zogenaamde blokkade worden geplaatst op het herstellend vermogen van het lichaam. Omdat het lichaam zich zelf niet meer kan herstellen, kunnen er meerdere klachten ontstaan. Zo kan het zijn dat een bepaald lichaamssysteem niet meer werkt of dat organen niet meer zo goed werken als dat zij wel zouden moeten doen.

De voet bewerken

In de voeten bevinden zich reflexen. Tijdens voet-reflex-therapie wordt de hele voet bewerkt. Door de reflexen te bewerken kunnen zowel de al ontstane blokkades en de aanwezige spanningen gemakkelijk worden gelokaliseerd en worden verholpen. Dit betekent dat de voet-reflex-therapie dus niet bedoeld is om een klacht te behandelen, maar om het lichaam zelf weer in staat te stellen om zich te herstellen. Gebruik bij het masseren van de voet een huidvriendelijke massage olie om optimaal resultaat te behalen.
Na de voet-reflex-therapie zijn spanningen en blokkades opgeheven en kan het lichaam weer de kracht vinden om te doen wat nodig is om de ideale balans tussen lichaam en geest weer te vinden.

Laat een Reactie achter