Heb je voetklachten? Dan moet je direct actie ondernemen. Als je bijvoorbeeld last van kalknagels hebt wordt het alleen maar hardnekkiger als je het niet aanpakt. Het is dan noodzakelijk om naar de pedicure te gaan. Maar wordt alles vergoed door de zorgverzekeraar? Hoe zit dat? In dit artikel staat in het kort wanneer je pedicurebehandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Alleen bij noodzaak

 

De vergoeding van de pedicure wordt pas vergoed als je echt de zorg nodig hebt. De verzekeraars maken hierbij gebruik van zogenaamde zorgprofielen. Zij categoriseren je klachten en aan de hand daarvan bekijken of het valt binnen de basisverzekering of de aanvullende verzekering. Wanneer er de capaciteit is om het zelf te verzorgen wordt het vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bij bijvoorbeeld de kans op infectie en drukplekken wordt het vergoed vanuit de basisverzekering.

zorgvergelijker

 

Bij een aandoening

 

Heb je diabetes? Dan wordt de preventieve voetzorg wel vergoed vanuit de basisverzekering. Zij hebben het recht op een jaarlijks voetonderzoek door bijvoorbeeld een huisarts.

Bij andere aandoeningen, zoals een dwarslaesie, reuma of een andere oorzaak is het verstandig om een aanvullende verzekering voor afsluiten. In bepaalde gevallen worden de kosten door de verzekeraar vergoed wanneer je een herseninfarct hebt gehad.

Door een zorgvergelijker te gebruiken weet je of de zorgverzekeraar voor de aanvullende verzekering de kosten van de pedicure dekt. Bij sommigen bedraagt de vergoeding slechts 75 procent! Mocht je in aanmerking komen voor een vergoeding dan dien je wel een verklaring door te geven aan de zorgverzekeraar. Dit is voor hen het bewijs dat je behoefte had aan zorg.

Geen medisch dossier?

 

Heb je geen grote medische klachten? Voor vergoedingen betaal je die uit het eigen risico. Zorgverzekeraars maken tot slot een verschil tussen medische zorg en persoonlijke verzorging. Persoonlijke verzorging wordt niet meer vergoed door de zorgverzekeraar.

Laat een Reactie achter