Wratten zijn vaak hinderlijk en ook hardnekkig. Op de voeten is helemaal vervelend omdat het een pijnlijke plek kan veroorzaken. De wrat is een virus is een virus en zal daarom uit zichzelf verdwijnen. Omdat dit behoorlijk lang kan duren, tot wel 1,5 jaar, kiezen veel mensen ervoor een wratbehandeling uit te voeren. 

Voetwratten laten wegstippen met stikstof

De eerste gedachten die we hebben bij het laten weghalen van voetwratten is het laten aanstippen met stikstof. Helaas werkt dit niet altijd zoals we zouden willen. Door een laag eelt komt de stikstof onvoldoende bij de wrat en is de behandeling niet voldoende. Ook meerdere keren zal niet helpen aangezien de eelt blijft bestaan.

Behandeling wrat door pedicure

De pedicure kan het probleem effectiever behandelen. Door eerst het eelt weg te snijden is deze beter te behandelen. Een chemische pakking en een klein gaatje is voldoende. Dit geheel blijf daarna 2 dagen zitten om vervolgens de plek in te smeren met crème. Deze behandeling moet meerdere keren herhaald worden voordat de wrat volledig verwijdert is.

Wat je niet moet doen is krabben aan de wrat. Aangezien het een virus is kun je namelijk andere mensen besmetten. Het vocht komt op je handen en zonder dat je het weet infecteer je andere mensen.

 

Laat een Reactie achter