Een blauwdruk maken is vaak een goede oplossing op erachter te komen waar klachten vandaan komen. Er zijn mensen die de voeten bijvoorbeeld op een verkeerde wijze op de grond zetten, waardoor de druk op de verkeerde punten wordt gelegd. Dit kan verschillende klachten als gevolg hebben. Echter, lang niet iedereen weet dat de voet verkeerd neergezet wordt.

Wat levert een blauwdruk op?

Een blauwdruk is als een voetafdruk, zoals een vingerafdruk met een beetje inkt op een papier gezet kan worden. De print kan daarom laten zien op welk deel, of welke delen, van de voet de meeste druk wordt gezet bij het staan en het lopen. Hierdoor kunnen zaken worden vastgesteld zoals het voettype dat je hebt, de stand van de voeten, de drukpunten die er bestaan en de afwikkelpunten. Een blauwdruk kan dan ook verklaren waardoor er bepaalde klachten ontstaan, zoals ook een teveel aan eelt.

Met elkaar vergelijken

Aan de hand van de afdrukken kan er een advies worden gegeven of een behandeling worden aangeraden. Vervolgens kan je ervoor kiezen om een tweede print te laten maken om te zien of de situatie daadwerkelijk verbeterd is. Ook mensen die ineens heel andere klachten ervaren kunnen ervoor kiezen een blauwdruk te laten maken om te laten beoordelen waar deze klachten vandaan komen. Uiteraard kunnen er nog enkele zaken worden vastgesteld aan de hand van de blauwdrukken. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld de exacte lengte van de voet, de breedte van de voet en de zogenaamde balomvang van de voet. Uiteraard kan ook worden gekeken of beide voeten relatief gelijk zijn, of dat de ene voet meer problemen laat zien dan de andere.

Klachten verhelpen

Blauwdrukken kunnen uitstekend helpen om een probleem, of een oorzaak, vast te stellen en een passende behandeling voor te stellen. In bepaalde gevallen wordt de blauwdruk ook gecombineerd met een inspectie van de schoenen.

Laat een Reactie achter